Transavia: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet a légi utasok jogainak védelmének sarokköve. A rendelet kimondja, hogy ha az Ön járata három órát meghaladó késést szenved, ha járatát előzetes értesítés nélkül törlik vagy túlfoglalják, Ön jogosult pénzügyi kártalanításra. A kártalanításra való jogosultsághoz bizonyos feltételeknek teljesülniük kell: a járatot a légitársaságnak felróható okból kell törölni vagy késni, és Önnek visszaigazolt foglalással kell rendelkeznie a járatra.

A kártérítés összegét a járat hossza alapján számítják ki. Az 1500 km-es távolságig terjedő járatok esetében 250 euró, az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 euró, a 3500 km-nél hosszabb járatok esetében pedig akár 600 euró is lehet. Fontos megjegyezni, hogy ezek az összegek fix összegek, és nem függnek a jegy árától. Az igénylés módjáról további információkat a kártérítési igény oldalunkon talál.

Transavia Késedelmes járatkártérítés - mikor és hogyan működik

Ha Ön a Transaviával utazik, és járata több mint három órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Fontos azonban ellenőrizni, hogy a késést nem a légitársaságon kívül álló tényezők okozták-e, például rendkívüli körülmények. Ha a késést műszaki problémák vagy a légitársaság működésének hibái okozzák, az Ön jogait a 261/2004/EK uniós rendelet védi.

Azt is fontos megjegyezni, hogy ha a Transavia olyan alternatív járatot kínál Önnek, amely minimális késéssel juttatja el Önt úti céljához, a kártérítés 50%-kal csökkenthető. Ebben az esetben a legjobb, ha kapcsolatba lép velünk a Refundio.hu oldalon, ahol minden információval ellátjuk Önt, és segítünk a lehető legnagyobb kártérítés elérésében. További részletekért látogasson el a késett járat oldalunkra.

Kártérítés törölt Transavia járat esetén - mikor és hogyan működik

Ha a Transavia törli a járatát, akkor jogosult lehet kártérítésre, ha a járattörlésről nem értesítették Önt legalább 14 nappal a tervezett indulás előtt. Ebben az esetben a kártérítés igénylésének folyamata hasonló a késő járatok esetében alkalmazott eljáráshoz. Kapcsolatba kell lépnie a légitársasággal, és kérnie kell a kártérítést, és fontos, hogy minden dokumentum, például a foglalási visszaigazolás és a repülési információk is rendelkezésre álljanak.

A Transavia szükség esetén alternatív járatot vagy egyéb szolgáltatásokat, például étkezési utalványokat vagy szállást is felajánlhat. Ha elfogad egy olyan alternatív járatot, amely hasonló idővel juttatja el Önt a célállomásra, a kártérítés összege módosulhat. További információért arról, hogy mi a teendő járattörlés esetén, kérjük, látogasson el a törölt járat oldalra.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik, de az is befolyásolhatja, hogy elfogad-e alternatív járatot vagy a légitársaság által felajánlott egyéb szolgáltatásokat. Ha Ön Prágából a több mint 1500 km-re lévő Portóba repül, 400 euróra lehet jogosult.

Az is lehetséges, hogy ha nagyobb távolságra repül, például Prágából New Yorkba, és a járatát törlik, akár 600 EUR kártérítésre is jogosult lehet. Ha azonban egy másik, hasonló időpontban közlekedő járatot választ, a kártérítés összege módosulhat. További példákért és a kártérítés kiszámításának módjára vonatkozó információkért látogasson el a késett járat oldalunkra.

Mikor jár a kártérítés

Kártalanítás akkor jár, ha a légitársaság nem teljesíti kötelezettségeit, és Önt nem értesítik időben, vagy ha járata több mint három órát késik. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor Ön nem jogosult kártérítésre. Ha a késést rendkívüli körülmények, például természeti katasztrófák vagy előre nem látható események okozzák, nem jár Önnek kártalanítás. Hasonlóképpen, ha a járattörlésről több mint 14 nappal korábban értesítették Önt, vagy ha hasonló indulási és érkezési idővel rendelkező alternatív utazást ajánlottak fel Önnek.

Egy másik helyzet, amikor Ön nem jogosult kártérítésre, ha a járatát biztonsági okokból késik. Az utasok biztonsága mindig elsődleges, és a légitársaságoknak jogukban áll késleltetni vagy törölni a járatokat, ha a biztonság veszélybe kerülhet. További példákért és információkért arról, hogy mikor jár kártérítés, látogasson el a járatkésés oldalunkra.

Hogyan kaphatok kártérítést a Transavia járatának késése vagy törlése miatt?

Ha kártérítést szeretne igényelni a Transavia járatának késése vagy törlése miatt, kétféleképpen teheti meg. Az első módja, hogy közvetlenül a légitársasággal lépjen kapcsolatba, és töltse ki a szükséges űrlapokat. Ez a folyamat nehézkes lehet, és megköveteli, hogy rendelkezzen az összes szükséges dokumentummal, valamint türelmet igényel a válaszra való várakozás ideje alatt.

A második és sokkal egyszerűbb lehetőség a Refundio.hu szolgáltatásainak igénybevétele. Mi gondoskodunk minden lépésről, a követelés azonosításától kezdve a légitársasággal való tárgyalásig. Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legkényelmesebb és leghatékonyabb legyen az Ön számára. Emellett valós idejű nyomon követést biztosítunk az ügyeivel kapcsolatban, és támogatást nyújtunk bármilyen kérdéssel vagy problémával kapcsolatban. További információért arról, hogyan tudunk segíteni, látogasson el a késett járat oldalunkra.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha a Transavia megtagadja a kártérítést, ne essen kétségbe. A Refundio.hu oldalon kapcsolatba léphet velünk, és mi segítünk Önnek. Csak töltse ki űrlapunkat, és mi elintézzük a többit. Az eljárás minden egyes lépését kommunikálni fogjuk Önnel, és harcolni fogunk a kártérítéshez való jogáért.

Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik a légitársaságokkal folytatott tárgyalásokban, és ismeri az összes trükköt, amit az Ön igényének elutasítására használhatnak. Mi azonban tudjuk, hogyan kell kezelni ezeket a helyzeteket, és biztosítani, hogy megkapja, ami jogosan jár Önnek. A kártérítés megszerzésének folyamata bonyolult lehet, de a mi segítségünkkel gyerekjáték lesz. További információért arról, hogyan tudunk segíteni Önnek, látogasson el a törölt járat vagy lekésett csatlakozó járat oldalunkra. A Refundio.hu-nál azért vagyunk itt, hogy segítsünk Önnek megkapni azt, ami jogosan jár.

Az egyes légitársaságok áttekintése