SAS Airlines: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet mentőöv a légi utazás során kellemetlenséget szenvedő utasok számára. Egyszerűen fogalmazva, ha az EU-ból induló járata késik, törölték vagy túlfoglalással találkozott, jogosult pénzügyi kártérítést igényelni. Ez pedig akár 600 euró is lehet! Fontos, hogy ez a rendelet minden légitársaságra vonatkozik, így a SAS Airlinesra is. De ami még ennél is fontosabb, hogy tudd, jogod van az ellátáshoz, ami magában foglalja a frissítőket, a kommunikációt és szükség esetén a szállást is. Ha olyan helyzetbe kerül, hogy járata késik vagy törlik, ne feledje, hogy jogosult kártérítésre, és mi segítünk Önnek.

A SAS Airlines járatkésésért járó kártérítés - mikor és hogyan működik

Ha a SAS Airlines járatával repül, és járata több mint három órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Ez egyszerű: csak látogasson el a járatkésés oldalra, hogy megtudja, jogosult-e kártérítésre. Ha utazását megszakítja a késés, fontos, hogy minden dokumentumot, például a beszállókártyákat és a foglalási visszaigazolásokat megőrizze. Ezek a dokumentumok kulcsfontosságúak lesznek az igénye bizonyításához. Ha pedig a helyzete még bonyolultabbá válik, és a járat késése miatt lekési a csatlakozó járatát, akkor ezért a kellemetlen élményért is jogosult kártérítésre.

Kártérítés a SAS Airlines törölt járatáért - mikor és hogyan működik

A járattörlések igazán stresszesek lehetnek. Ha azonban a SAS Airlines járatával repül, és járatát kevesebb mint 14 nappal a tervezett indulás előtt törlik, jogosult kártérítésre. A további teendőkkel kapcsolatos további információkért látogasson el a törölt járat oldalra. Felhívjuk figyelmét, hogy ha olyan alternatív járatot ajánlottak fel Önnek, amely hasonló menetrenddel juttatta volna el Önt úti céljához, akkor nem biztos, hogy jogosult a kártérítésre. Ha azonban az alternatív járat nem elfogadható, vagy ha a járatot előzetes értesítés nélkül törölték, akkor minden joga megvan ahhoz, hogy az okozott kellemetlenségekért pénzügyi kártérítést követeljen.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik. Az 1500 km-nél rövidebb járatok esetében a kártérítés 250 euróig, az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 euróig, a 3500 km feletti járatok esetében pedig 600 euróig terjedhet. Ha például Prágából Reykjavíkba repül, és a járata késik, 400 euróra lehet jogosult. Ha Prágából New Yorkba tartó járata késik, akár 600 eurót is igényelhet. Ezeket az összegeket az uniós rendelet határozza meg, és arra szolgálnak, hogy az utasokat kártalanítsák a kiesett időért és a kellemetlenségekért.

Mikor jár a kártérítés

A kártalanítás akkor jár, ha a járat nem rendkívüli körülmények, például rossz időjárás vagy sztrájk miatt késik vagy törlésre kerül. Ha azonban Ön maga törli a járatot, vagy ha késik a repülőtéren, nem jogosult kártérítésre. Egy másik példa arra, amikor Ön nem jogosult kártérítésre, ha a légitársaság kellő időben, azaz több mint 14 nappal a tervezett indulás előtt értesíti a járat törléséről. Végül, ha a légitársaság bizonyítja, hogy a késést vagy törlést rajta kívül álló rendkívüli körülmények okozták, Ön szintén nem jogosult kártérítésre.

Hogyan kaphatok kártérítést a SAS Airlines járatának késése vagy törlése miatt?

Két lehetősége van: megpróbálhatja saját maga intézni a SAS Airlines weboldalán keresztül, vagy mindent ránk bízhat a Refundio.hu címen. Szolgáltatásunk egyszerű és problémamentes, és mindent elintézünk, amire szüksége van. Csapatunk rendelkezik a szükséges tapasztalattal és tudással ahhoz, hogy megkapja a megérdemelt kártérítést. Ráadásul, ha szolgáltatásaink igénybevétele mellett dönt, nem kell aggódnia semmilyen előzetes díj miatt. Mindent mi intézünk, és csak akkor fizetünk ki, ha a kártérítése sikeres.

Mi a teendő, ha a légitársaság elutasítja a kártérítést?

Ha a SAS Airlines elutasítja a kártérítési igényét, ne essen kétségbe. Csak töltse ki űrlapunkat, és mi mindent elintézünk. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik a kártérítési tárgyalások terén, és segítünk Önnek megszerezni azt, ami megilleti. Lépésről lépésre végigkísérjük Önt a teljes folyamaton, a kereset benyújtásától a végső kártérítési kifizetésig. Ha pedig bármilyen kérdése vagy aggálya van, ügyfélszolgálati csapatunk készséggel áll rendelkezésére, hogy minden szükséges támogatást megadjon Önnek.

Ha a "SAS Airlines kártérítésre" van szüksége, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. A Refundio.hu-nál készen állunk arra, hogy segítsünk Önnek minden olyan kérdésben, amely a légitársasági utazása során felmerülhet. Szolgáltatásunk gyors, hatékony és mindenekelőtt arra összpontosít, hogy megkapja azt, ami jogosan jár Önnek.

Az egyes légitársaságok áttekintése