Condor: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet olyan, mint egy védőpajzs a légi utazás során kellemetlenségekkel szembesülő utasok számára. Ha a késés, járattörlés vagy túlfoglalás miatt hirtelen megváltoznak a tervei, ez a rendelet segíthet Önnek 600 euróig terjedő pénzügyi kártérítésben. Ez olyan, mint egy biztosítási kötvény, amely megvédi Önt arra az esetre, ha a légitársaság nem teljesíti kötelezettségeit. És a legjobb az egészben az, hogy ez a rendelet minden olyan járatra vonatkozik, amely az EU-ból indul, vagy európai légitársaságokkal, köztük a Condorral az EU-ba közlekedik.

A Condor járatkésésért járó kártérítés - mikor és hogyan működik

Ha a Condorral repül, és járata több mint három órát késik, jogosult lehet kártérítésre. A dolog egyszerű: hacsak a késést nem rendkívüli körülmények, például szélsőséges időjárás vagy sztrájk okozta, akkor kártérítést kell kapnia. Mi a Refundio.hu-nél pedig szívesen segítünk. Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legkényelmesebb és leghatékonyabb legyen az Ön számára. Ha kitölti űrlapunkat, mi gondoskodunk minden jogi kérdésről, így Ön fontosabb dolgokra koncentrálhat.

Condor járattörlési kártérítés - mikor és hogyan működik

A járattörlések nagyon frusztrálóak lehetnek. De a Condorral és a 261/2004/EK uniós rendelettel az Ön oldalán visszakaphatja a pénzét. Ha az indulás előtt kevesebb mint 14 nappal értesítik a járattörlésről, és az nem rendkívüli körülmények miatt történt, jogosult a kártérítésre. A Refundio.hu-nél megértjük, milyen stresszes lehet egy utazás lemondása, és mi segítünk Önnek abban, hogy megkapja az Önt jogosan megillető kártérítést. Szakértői csapatunk készen áll arra, hogy támogatást és tanácsot nyújtson Önnek, hogyan járjon el, hogy megkapja, ami jár Önnek.

Mennyi kártérítésre jogosult egy utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik. Az 1500 km-es távolságig terjedő járatok esetében a kártérítés 250 euróig terjedhet, az 1500 km feletti EU-n belüli vagy 1500 és 3500 km közötti EU-n kívüli járatok esetében 400 euróig, a hosszabb járatok esetében pedig 600 euróig. Ha például Prágából Tenerifére repül, és a járatát törlik, 400 EUR-t kaphat. Ha pedig Prágából New Yorkba repül, és a járat több mint négy órát késik, akkor a teljes 600 eurós összegre jogosult lehet. A Refundio.hu-nél segítünk meghatározni, hogy mennyi jár Önnek, és gondoskodunk arról, hogy méltányos kártérítést kapjon.

Mikor jogosult kártérítésre

Ön akkor jogosult kártérítésre, ha a járatát nem rendkívüli körülmények miatt törölték vagy késett. Ha például a repülőgép műszaki problémái miatt törlik a járatot, akkor jogosult a kártérítésre. Ezzel szemben, ha a járatot a rossz időjárás miatt törlik, Ön nem jogosult kártalanításra. Egy másik helyzet, amikor Ön nem jogosult kártérítésre, az, ha a járattörlésről kellő időben értesítették, vagy olyan alternatív járatot ajánlottak fel, amely lehetővé teszi, hogy minimális késéssel elérje úti célját.

Hogyan kaphatok kártérítést a Condor járatának késése vagy törlése esetén?

Két lehetősége van. Az első, hogy közvetlenül a Condorhoz fordul, és kártérítést kér. A második, és véleményünk szerint sokkal egyszerűbb, ha mindent ránk bíz a Refundio.hu-nél. Csak töltse ki űrlapunkat, és mi mindent elintézünk. Igyekszünk a lehető legkönnyebbé tenni a kártérítés megszerzését az Ön számára. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik a kártérítési tárgyalások terén, és azért dolgozik az Ön érdekében, hogy megkapja, ami jár Önnek, felesleges stressz és időveszteség nélkül.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha a Condor elutasítja a kártérítési igényét, ne essen kétségbe. Mi a Refundio.hu-nél itt vagyunk, hogy segítsünk. Csak küldje el nekünk a repülési adatait, és mi megpróbálunk tárgyalni a kártérítésről. Lépésről lépésre végigkísérjük Önt az egész folyamaton, hogy biztosan megkapja, ami jár Önnek. Szolgáltatásaink közé tartozik a helyzetének elemzése, a légitársasággal való kommunikáció és az Ön érdekeinek képviselete, amíg ügye sikeresen meg nem oldódik.

Ha olyan problémákkal szembesül, mint késett járat, törölt járat, vagy lekésett csatlakozó járat, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. A Refundio.hu-nál készen állunk arra, hogy segítsünk Önnek a "Condor kártérítés" megszerzésében, és biztosítsuk, hogy utasjogai ne maradjanak figyelmen kívül. Szolgáltatásaink azért vannak itt, hogy mindig a lehető legjobb megoldást biztosítsuk Önnek a légitársasággal kapcsolatos kellemetlenségekre.

Az egyes légitársaságok áttekintése