Air Nostrum: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

Tudta, hogy járatának késése vagy törlése esetén joga van kártérítésre? És nemcsak a nagy légitársaságoknál, hanem a kisebbeknél is, mint például az Air Nostrum. Ebben a cikkben megtudhatja, hogyan.

Kártalanításra való jogosultság a 261/2004/EK uniós rendelet alapján

A 261/2004/EK uniós rendelet olyan, mint az Ön személyes légi utazási testőre. Egyszerűen fogalmazva, ha késik, törölték vagy túlfoglalták a járatát, jogosult lehet pénzügyi kártérítésre. Akár 600 euróig! Nézze meg a Kártérítési igény oldalon, hogy megtudja, vonatkozik-e ez az Ön esetére. Ez a rendelet minden olyan járatra vonatkozik, amely az EU-ból indul vagy az EU-ba tart, és amelyet európai légitársaság üzemeltet. Ha járata több mint három órát késik, törlik, vagy túlfoglalás miatt nem tudott felszállni, jogosult kártérítést igényelni.

Az Air Nostrum járatkésésért járó kártérítés - mikor és hogyan jár kártérítés

Ha késik az Air Nostrum járata, ne essen kétségbe. Ha a késés három óránál hosszabb, jogosult lehet kártérítésre. Minden az útvonal hosszától és a késés hosszától függ. További információért tekintse meg a járatkésés oldalt. Fontos megjegyezni, hogy a kártérítés nem minden esetben jár. Ha a késést önön kívülálló rendkívüli körülmények, például természeti katasztrófák vagy sztrájkok okozták, előfordulhat, hogy nem jogosult kártérítésre. Ha azonban a késést a légitársaság okozta, akkor a késés okozta kellemetlenségek enyhítése érdekében kártérítést kell kapnia.

Kártérítés az Air Nostrum törölt járatáért - mikor és hogyan jár a kártérítés

A járattörlés nagy csalódás lehet, de az EU 261/2004 rendeletnek köszönhetően kártérítést kaphat. Ha az indulás előtt kevesebb mint 14 nappal értesül a járattörlésről, a Törölt járat oldalon tájékozódhat a további teendőkről. Ha a járatát törölték, és nem ajánlottak Önnek hasonló időn belül alternatív közlekedési lehetőséget, jogosult lehet kártérítésre. Ez a kártérítés az Ön költségeit és a járattörlés okozta kellemetlenségeket hivatott fedezni. Fontos, hogy őrizze meg a járatával kapcsolatos összes dokumentumot, beleértve a beszállókártyákat és a foglalási visszaigazolásokat, amelyekre szükség lehet a kártérítési igénye elbírálásához.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat távolságától függően változik. Az 1500 km-nél rövidebb repülőút esetén a kártérítés összege 250 euróig, az 1500 km-nél hosszabb EU-n belüli repülőút esetén 400 euróig, az EU-n kívüli hosszabb repülőút esetén pedig 600 euróig terjedhet. Például egy Madridból Berlinbe tartó repülőút esetén 400 euró, míg egy Madridból New Yorkba tartó repülőút esetén 600 euró kártérítés jár. Ezeket az összegeket az uniós rendelet határozza meg, és az utas által elszenvedett kellemetlenségek és költségek mértékét hivatottak tükrözni. Fontos megjegyezni, hogy ezek az összegek a maximumok, és a tényleges kártérítés a járat konkrét körülményeitől függően alacsonyabb is lehet.

Mikor jár kártérítés

Kártalanítási igény akkor merül fel, ha a légitársaság nem teljesíti kötelezettségeit, és Önt nem tájékoztatják időben, vagy ha túlfoglalás történik. Ha azonban az ok Rendkívüli körülmények, például rossz időjárás vagy sztrájk, akkor Ön nem kap kártérítést. További példák azokra a helyzetekre, amikor Ön nem jogosult kártérítésre, a repülőgép normál működéséhez tartozónak tekintett műszaki problémák, vagy ha a járat törléséről több mint 14 nappal a tervezett indulás előtt értesítették. Mindig fontos, hogy olvassa el a jegyének feltételeit, és legyen tisztában az utasokként őt megillető jogokkal.

Hogyan kaphatok kártérítést az Air Nostrum járatának késése vagy törlése esetén?

Megpróbálhatja ezt maga is megtenni az Air Nostrum weboldalán keresztül, de miért fáradna, amikor mi is megtehetjük ezt Ön helyett? A Refundio.hu szolgáltatásunk gyors, egyszerű és problémamentes. Csak töltse ki az űrlapot, és mi mindent elintézünk. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik a kártérítési igények kezelésében, és pontosan tudjuk, hogy milyen információkra és dokumentumokra van szükség az Ön igényének sikeres feldolgozásához. Ezenkívül, ha bármilyen probléma merülne fel, vagy kérdései lennének a folyamat során, mi itt vagyunk, hogy támogatást és útmutatást nyújtsunk.

Mi a teendő, ha a légitársaság elutasítja a kártérítést?

Ha az Air Nostrum elutasítja a kártérítési igényét, ne adja fel. Mi a Refundio.hu-nél tapasztaltak vagyunk, és tudjuk, hogyan kell kezelni az ilyen helyzeteket. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan szerezheti meg, ami jogosan jár Önnek. Ha a helyzete bonyolultnak tűnik, vagy ha nem tudja, hogyan tovább, csapatunk segít Önnek feltárni a lehetőségeket, és biztosítani, hogy méltányos kártérítést kapjon. Szükség esetén készen állunk arra, hogy képviseljük az Ön érdekeit a légitársaság előtt, és biztosítsuk, hogy jogait tiszteletben tartsák.

Ha az Air Nostrum légitársasággal való repülés során problémákat tapasztalt, ne feledje, hogy jogosult kártérítésre. Legyen szó Kihagyott csatlakozó járatról vagy egyéb komplikációkról, mi segítünk Önnek, hogy megkapja, ami jár Önnek.

Az egyes légitársaságok áttekintése

Ellenőrizze a kártérítést ingyenesen.
Ingyenes ellenőrzés