Finnair: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet mentőövet jelent azon utasok számára, akik a járattal kapcsolatos problémák miatt kellemetlen helyzetbe kerülnek. Ha az EU-ból induló járata késik, törölték vagy túlfoglalás történt, Ön jogosult pénzügyi kártalanításra. És a legjobb az egészben az, hogy akár 600 eurót is kaphat! Nem rossz, ha figyelembe vesszük, hogy a pénzt a következő nyaralás megtervezésére vagy némi extra kényelemre fordíthatja. A Kártérítési igény oldalunkon minden szükséges információt megtalál, hogy hogyan járjon el, ha ilyen helyzetbe kerül.

A Finnair járatkésés miatti kártérítés - mikor és hogyan működik

Ha Ön a Finnair légitársasággal repül, és járata legalább 3 órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Ez egyszerű - csak töltse ki a honlapunkon található űrlapot, és mi mindent elintézünk. Akár Helsinkiben, akár máshol tartózkodik, mi segítünk, hogy megkapja, ami jár Önnek. És ne felejtsd el, hogy még akkor is jogosult vagy bizonyos szolgáltatásokra, például frissítőkre és kommunikációra, ha a járatod késik. További információkat arról, hogy mit kell tennie, ha járata késik, a járatkésés oldalon talál.

A Finnair járattörlési kártérítése - mikor és hogyan működik

Egy törölt járat igazi rémálom lehet, de szerencsére van egy 261/2004-es uniós rendelet, amely segíthet. Ha a Finnair nem értesítette Önt legalább 14 nappal korábban a járattörlésről, jogosult lehet kártérítésre. És nem csak pénzről van szó - joga van a járat átfoglalásához vagy a visszatérítéshez is. A Törölt járat oldalunkon minden szükséges információt megtalál a további teendőkről, és mi segítünk Önnek abban, hogy megkapja, ami jogosan jár.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik. Az 1500 km-nél rövidebb járatok esetében a kártérítés akár 250 €, az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 €, a 3500 km feletti járatok esetében pedig 600 € is lehet. Képzelje el, hogy Prágából Madridba repül, és törlik a járatát - akár 400 €-t is kaphat! Ha pedig távolabbra repül, például New Yorkba, és a járata késik, akár 600 €-t is kaphat. Ez egy szép összeg, amely fedezheti a további utazási költségeket, vagy extra kényelmet nyújthat a következő nyaralásán.

Mikor jogosult kártérítésre

A kártalanítás akkor jár, ha a járatot nem rendkívüli körülmények, például rossz időjárás vagy sztrájk miatt törölték. Ha a járatát műszaki problémák miatt törölték, vagy ha túlfoglalás miatt utasították vissza, akkor jogosult a kártalanításra. További információkért lásd Kihagyott csatlakozó járat. Fontos megjegyezni, hogy ha Ön a Finnair légitársasággal repül, és az indulási repülőtér az EU-n kívül található, a 261/2004/EK uniós rendelet továbbra is vonatkozik az Ön járatára.

Hogyan kaphatok kártérítést a Finnair járatának késése vagy törlése esetén?

Megpróbálhatja ezt maga is megtenni a Finnair weboldalán keresztül, de miért fáradna, amikor a Refundio.hu csapata is meg tudja ezt tenni Ön helyett? Töltse ki űrlapunkat, és bízza ránk a feladatot. Mi a "Finnair-kártalanítás" szakértői vagyunk, és időt és idegeket spórolunk Önnek. Szolgáltatásunk gyors, hatékony és problémamentes. Ráadásul "no win, no fee" alapon dolgozunk, így ha nem járunk sikerrel, Ön semmit sem fizet nekünk.

Mi a teendő, ha a légitársaság elutasítja a kártérítést?

Ha a Finnair elutasítja kártérítési igényét, ne essen kétségbe. Vegye fel velünk a kapcsolatot a Refundio.hu oldalon, és mi mindent elintézünk. Szolgáltatásunk egyszerű és hatékony - csak töltse ki az űrlapot, és mi mindent elintézünk. Látogasson el a Túlfoglalás oldalunkra, ahol további információkat talál arról, hogyan segíthetünk Önnek. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik a légitársaságokkal folytatott tárgyalások terén, és ismeri az összes trükköt, hogy igazságot szolgáltasson ügyfeleinknek.

Az egyes légitársaságok áttekintése