TUI Airways: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet olyan, mint az Ön személyes védelmezője a légi közlekedés barátságtalan világában. Amikor olyan kellemetlenségekkel kell szembenéznie, mint a késés, a járattörlés vagy a túlfoglalás, ez a rendelet az Ön oldalán áll. Alapvetően, ha Ön az EU bármelyik repülőteréről vagy európai légitársasággal utazik, és járata több mint három órát késik, törlik, vagy ha túlfoglalás miatt nem szállhatnak fel Önre, jogosult lehet pénzügyi kártérítésre. Ez pedig személyenként akár 600 euró is lehet!

Fontos tudni, hogy a rendelet a csatlakozó járat lekésésére is kiterjed, ha mindkét járat ugyanannak a foglalásnak a része. Ez azt jelenti, hogy ha az első járat késése miatt lekésik egy másik járatot, akkor a csatlakozó járatért is jogosult lehet kártérítésre. A rendelet működéséről és a kártérítési igénye érvényesítésének módjáról bővebb információért látogasson el weboldalunkra.

TUI Airways kártérítés a járat késése miatt - mikor és hogyan működik

Ha a TUI Airways késik a járatával, az megzavarhatja a terveit és kellemetlenségeket okozhat Önnek. De ne essen kétségbe, vannak jogai. Ha a késés több mint három órát vesz igénybe, és a járat az EU-n belül közlekedik, vagy európai légitársaság üzemelteti, jogosult lehet kártérítésre. Hogyan igényelhet kártérítést? Először is győződjön meg arról, hogy helyzete megfelel a 261/2004/EK uniós rendelet feltételeinek. Ezután közvetlenül a TUI Airways légitársasághoz fordulhat a kártérítés igényléséhez, vagy igénybe vehet olyan szolgáltatásokat, mint a Refundio.hu, amelyek segítenek Önnek az eljárás során. Az űrlap kitöltésével elindítja a folyamatot, a többit mi elintézzük. Kommunikálunk Önnel, és folyamatosan tájékoztatjuk a kérelem előrehaladásáról.

TUI Airways járattörlési kártérítés - mikor és hogyan működik

A járattörlések még a késéseknél is stresszesebbek lehetnek. De Önnek itt is vannak jogai. Ha a TUI Airways törli a járatát, és nem figyelmezteti Önt időben, jogosult lehet kártérítésre. Fontos, hogy a tervezett indulás előtt kevesebb mint 14 nappal értesíteni kell Önt. Ha ez nem történik meg, kártérítést igényelhet, amely személyenként akár 600 euró is lehet. Hogyan kell ezt megtenni? Közvetlenül a TUI Airways légitársasághoz fordulhat, de miért fáradna, ha a Refundio.hu megteheti ezt Ön helyett? Csak töltse ki űrlapunkat, és mi elintézzük az összes jogi lépést. Időt és idegeket takarít meg, és növeli a siker esélyét.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat távolságától függ. Az 1500 km-ig terjedő járatok esetében 250 eurót, az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 eurót, a 3500 km feletti járatok esetében pedig 600 eurót kaphat. Képzelje el, hogy Prágából Barcelonába repül, és törlik a járatát. Ez az útvonal körülbelül 1350 km hosszú, így 250 euróra lenne jogosult. Ha Prágából Dubajba repülne, ami több mint 4500 km, akkor 600 eurós kártérítésre számíthatna. Ez nem is olyan rossz, ugye? És ennyit kaphatsz, ha a járatodat a légitársaság minden ok nélkül késik vagy törli.

Mikor jogosult kártérítésre

Ön akkor jogosult kártérítésre, ha jelentős késést, járattörlést tapasztal, vagy ha túlfoglalás miatt nem engedik felszállni. De vigyázz, vannak kivételek. Ha a légitársaság bizonyítani tudja, hogy a késést vagy törlést rendkívüli körülmények, például szélsőséges időjárási körülmények, politikai instabilitás vagy biztonsági kockázatok okozták, akkor nem kaphat kártérítést. Egy másik helyzet, amikor nem jogosult kártérítésre, az, ha a légitársaság olyan alternatív járatot kínál Önnek, amely minimális késéssel juttatja el Önt a célállomásra.

Hogyan kaphatok kártérítést a TUI Airways járatának késése vagy törlése miatt?

Két lehetősége van: vagy megpróbálhat közvetlenül a TUI Airways-szel tárgyalni a kártérítésről, vagy igénybe veheti a Refundio.hu szolgáltatásait. Ha a második lehetőséget választja, sok időt és energiát spórolhat meg magának. Csak töltse ki űrlapunkat, és mi mindent elintézünk. Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legkényelmesebb és leghatékonyabb legyen az Ön számára. Velünk nagyobb esélye van a sikerre, és számíthat ránk, hogy mindent megteszünk azért, hogy megkapja, amit megérdemel.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha a TUI Airways úgy dönt, hogy elutasítja kártérítési igényét, ez nem jelenti az utazás végét. A Refundio.hu címen kapcsolatba léphet velünk, és mi segítünk Önnek. A folyamat egyszerű: Ön kitölti a űrlap, mi megvizsgáljuk a helyzetét, és ha jogosult a kártérítésre, az Ön nevében tárgyalásokat kezdünk a légitársasággal. Folyamatosan tájékoztatjuk Önt a követelésének állásáról, és a végsőkig küzdünk az Ön jogaiért.

Most, hogy tudja, hogyan kell eljárni, itt az ideje, hogy megkapja a kártérítést, amely jogosan jár Önnek a TUI Airways járatának késése vagy törlése miatt. A Refundio.hu segítségével ez gyerekjáték lesz. Kérjen tanácsot a szakemberektől, és szerezze meg, ami jár Önnek.

Az egyes légitársaságok áttekintése

Ellenőrizze a kártérítést ingyenesen.
Ingyenes ellenőrzés