American Airlines: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet mentőöv a légi utazás során kellemetlenséget szenvedő utasok számára. Egyszerűen fogalmazva, ha az EU-ból induló járata késik, törölték vagy túlfoglalás áldozata lett, kártérítésre jogosult. Ez pedig akár 600 euró is lehet! Fontos, hogy ez a rendelet minden légitársaságra vonatkozik, így az American Airlinesra is. De ami még ennél is fontosabb, az a tudat, hogy a jogaidat védik, és hogy van egy egyszerű módja annak, hogy kiállj a jogaidért. Akár tapasztalt utazó, akár először repül, a kártérítési jogosultságról szóló információknak az utazási csomagjában kell szerepelniük.

American Airlines Késedelmes járatkártérítés - mikor és hogyan működik

Ha az American Airlines légitársasággal repül, és járata több mint három órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Hogyan működik ez? Csak lépjen kapcsolatba velünk a Refundio.hu oldalon, és mi mindent elintézünk Önnek. Szolgáltatásaink közé tartozik, hogy segítünk Önnek kitölteni az űrlapot és kommunikálni a légitársasággal. Nemcsak időt és idegeket spórolunk meg Önnek, hanem növeljük annak az esélyét is, hogy valóban kártérítést kapjon. Tudjuk, hogy milyen információkra van szükség, és hogyan kell azokat helyesen bemutatni. Akár technikai problémák okozta késésekről, akár más, a légitársaság felelőssége alá tartozó tényezőkről van szó, mi segítünk, hogy megkapja, ami jár Önnek. További információkért arról, hogy mit kell tennie járatkésés esetén, kérjük, látogasson el weboldalunkra.

Az American Airlines járattörlési kártérítése - mikor és hogyan működik

A járattörlések igazán stresszesek lehetnek. De ne aggódjon, a 261/2004/EK uniós rendelet ebben is segíthet. Ha járatát kevesebb mint 14 nappal a tervezett indulás előtt törlik, jogosult lehet kártérítésre. Mi a Refundio.hu-nél pedig segítünk Önnek ezt megkapni. Csak adja meg nekünk a szükséges információkat, a többiről pedig mi gondoskodunk. A járattörléseket számos tényező okozhatja, a technikai problémáktól kezdve a személyzet sztrájkjáig. Ilyen esetekben a légitársaság köteles kártalanítani Önt, kivéve, ha rendkívüli körülmények állnak fenn, amelyekre nincs ráhatása. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik az ilyen helyzetek kezelésében, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy Ön megkapja, ami jogosan megilleti. További információért arról, hogy mi a teendő törölt járat esetén, kérjük, látogasson el weboldalunkra.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik. Az 1500 km-es távolságig terjedő járatok esetében a kártérítés legfeljebb 250 euró, az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 euró, a 3500 km feletti járatok esetében pedig 600 euró lehet. De nem csak a transzatlanti járatokról van szó. Képzelje el, hogy Prágából Londonba repül, és törlik a járatát. Ebben az esetben 250 eurós kártérítésre lenne jogosult. Mi van akkor, ha Prágából Madridba repül, és a járata öt órát késik? Ebben az esetben 400 EUR-ra lenne jogosult. Ezeket az összegeket uniós rendelet határozza meg, és a késés vagy törlés okozta kellemetlenségek kompenzálására szolgálnak.

Mikor jár a kártérítés

Ön akkor jogosult kártérítésre, ha a 261/2004/EK uniós rendelet feltételei teljesülnek. Nem jogosult azonban kártérítésre, ha a késést rendkívüli körülmények, például szélsőséges időjárási körülmények vagy sztrájk okozta. Másik példa, ha Önt a járattörlésről több mint 14 nappal korábban értesítették, vagy ha a járat három óránál kevesebbet késik. Egy másik helyzet, amikor Ön nem jogosult kártérítésre, ha a késés a szükséges biztonsági intézkedések miatt következik be, vagy ha olyan jegye van, amelyet nem vásárolt vagy illegálisan szereztek be. Fontos megjegyezni, hogy a légitársaságok kötelesek tájékoztatni Önt a jogairól, és segíteni Önnek késés vagy törlés esetén.

Hogyan kaphatok kártérítést az American Airlines járatának késése vagy törlése esetén?

A kártérítés megszerzése kihívást jelenthet, de két lehetősége van. Az első, hogy közvetlenül az American Airlines légitársasággal lépjen kapcsolatba, és maga intézze a kártérítést. A második, és sokkal egyszerűbb megoldás, ha mindent ránk bíz a Refundio.hu-nél. Segítünk Önnek az egész folyamat során, a nyomtatvány kitöltésétől kezdve a kártérítésig. Csapatunk lépésről lépésre segít Önnek. A velünk való első kapcsolatfelvételtől kezdve tudni fogja, hogy jó kezekben van. Minden szükséges információt megadunk Önnek, és folyamatosan tájékoztatjuk a követelésének állásáról. Legyen szó lekésett csatlakozó járatról vagy egyéb komplikációkról, csapatunk kész segíteni.

Mit tegyek, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha az American Airlines elutasítja a kártérítési kérelmét, ne essen kétségbe. Vegye fel velünk a kapcsolatot a Refundio.hu oldalon, és mi segítünk Önnek. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik az ilyen helyzetek kezelésében, és mindent megteszünk azért, hogy megkapja, ami jogosan jár Önnek. Csak töltse ki űrlapunkat és mi mindent elintézünk. Az eljárás minden egyes lépését kommunikálni fogjuk Önnel, és biztosítjuk, hogy jogait tiszteletben tartjuk. Ha úgy érzi, hogy a helyzete bonyolult, vagy nem tudja, hogyan tovább, mi itt vagyunk, hogy szakértői segítséget nyújtsunk Önnek. Hagyja, hogy mi intézzük a bürokratikus ügyeket, míg Ön az életében fontosabb dolgokra koncentrálhat.

Az egyes légitársaságok áttekintése

Ellenőrizze a kártérítést ingyenesen.
Ingyenes ellenőrzés