United Airlines: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet mentőöv a légi utazás során kellemetlenséget szenvedő utasok számára. Egyszerűen fogalmazva, ha az EU-ból induló járata késik, törölték, lekésett egy csatlakozó járatot vagy túlfoglalás áldozata lett, jogosult kártérítésre. Ez pedig akár 600 euró is lehet! Ez a rendelet minden olyan járatra vonatkozik, amely valamely uniós országból indul, vagy európai légitársasággal az EU-ba tartó járatra.

Ha a járata több mint három órát késik, ha a járatot előzetes értesítés nélkül törölték, vagy ha túlfoglalás miatt nem tudott felszállni, akkor jogosult pénzügyi kártérítésre. Ez a kártérítés a légitársaság által Önnek okozott időveszteség és kellemetlenségek egyfajta kompenzálására szolgál. A kártérítésre való jogosultságáról és annak igényléséről további információkat a Kártérítési igény oldalon talál.

United Airlines járatkésésért járó kártérítés - mikor és hogyan működik

Ha a United Airlines járatával repül, és járata több mint három órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Fontos, hogy a késést az érkezéskor, nem pedig az induláskor számítják. Hogyan kell ezt megtenni? Csak töltse ki a formanyomtatványt a weboldalunkon, és mi mindent elintézünk. Ne feledje, hogy a kártérítés nem vonatkozik a rendkívüli körülmények, például természeti katasztrófák vagy a légitársaságon kívül eső sztrájkok által okozott késésekre.

Azt is jó tudni, hogy ha járata késik, jogosult bizonyos ingyenes szolgáltatásokra, például frissítőkre és kommunikációra. Ha a késés egy éjszakán át tart, a légitársaságnak szállást kell biztosítania Önnek. Mindezen információk és a kitöltéshez nyújtott segítség megtalálható a késő járat oldalon.

United Airlines járattörlési kártérítés - mikor és hogyan működik

A járattörlések igazán stresszesek lehetnek. Ha azonban a United Airlines járatával repül, és járatát kevesebb mint 14 nappal a tervezett indulás előtt törlik, jogosult lehet kártérítésre. Csak annyit kell tennie, hogy kapcsolatba lép velünk, és mi segítünk Önnek megkapni azt, ami jogosan megilleti. További információért látogasson el a törölt járat oldalra.

Ha a United Airlines kellő időben értesíti Önt a járattörlésről, és egy Önnek megfelelő alternatív járatot kínál, akkor nem jogosult kártérítésre. Ha azonban az alternatív járat nem elfogadható, vagy ha nem értesítették Önt időben a járattörlésről, akkor jogosult a kártérítésre. Ha pedig bonyolultnak találja a kártérítés igénylésének folyamatát, ne féljen kapcsolatba lépni velünk. Segítünk lépésről lépésre végigvezetni a folyamaton.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik. Az 1500 km-nél rövidebb repülőút esetén a kártérítés összege 250 euróig, az 1500 és 3500 km közötti repülőút esetén 400 euróig, a 3500 km feletti repülőút esetén pedig 600 euróig terjedhet. Egy példa erre egy Prágából New Yorkba tartó repülőút, ahol a kártérítés összege 600 euróig terjedhet. Ha Párizsból Londonba repül, ami egy rövidebb repülőút, a kártérítés összege 250 euróig terjedhet.

Fontos megjegyezni, hogy ezek a maximális összegek, és a tényleges kártérítés a körülményektől, például a késés hosszától és a járat teljes távolságától függően alacsonyabb is lehet. Ha bármilyen kérdése van a kártérítés összegével kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Csapatunk segít Önnek kideríteni, hogy mire jogosult, és biztosítja, hogy méltányos kártérítést kapjon.

Mikor jogosult kártérítésre

A kártérítés akkor jár, ha teljesülnek a 261/2004/EK uniós rendelet feltételei. Nem jogosult azonban kártérítési igényre, ha a késedelem rendkívüli körülmények, például szélsőséges időjárási körülmények vagy sztrájk miatt következik be. További példák azokra a helyzetekre, amikor Ön nem jogosult kártérítésre: "elkerülhetetlennek" minősülő műszaki problémák, vagy ha a járat törléséről több mint 14 nappal a tervezett indulás előtt értesítették.

Ha olyan helyzetbe került, hogy járata késik vagy törlésre került, és nem biztos abban, hogy jogosult-e kártérítésre, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Csapatunk készséggel áll rendelkezésére, hogy minden információt megadjon Önnek, és segítsen megérteni jogait. Ha pedig kiderül, hogy jogosult a kártérítésre, mindent megteszünk annak érdekében, hogy megkapja azt.

Hogyan kaphatok kártérítést a United Airlines járatának késése vagy törlése miatt?

Megpróbálhatja saját maga a United Airlines weboldalán keresztül, vagy ránk bízhatja a dolgot. Szolgáltatásunk egyszerű és problémamentes. Csak töltse ki űrlapunkat, és mi mindent elintézünk. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik a kártérítések kezelésében, és pontosan tudjuk, mit kell tennie, hogy megkapja, ami jár Önnek.

Ha a mi szolgáltatásainkat választja, rengeteg időt és energiát takaríthat meg magának. Nem kell bonyolult űrlapokkal foglalkoznia, vagy a légitársasággal kommunikálnia. Mi megtesszük ezt Ön helyett. Ráadásul "no win, no fee" alapon dolgozunk, ami azt jelenti, hogy ha nem kapunk kártérítést, Ön semmit sem fizet nekünk.

Mi a teendő, ha a légitársaság elutasítja a kártérítést?

Ha a United Airlines elutasítja a kártérítési igényét, ne essen kétségbe. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi segítünk Önnek. A lépéseink egyszerűek: Ön kitölti a formanyomtatványt, mi megvizsgáljuk az igényét, és ha jogosult a kártérítésre, mindent megteszünk, hogy megkapja azt. Csapatunk segít Önnek a folyamat minden egyes lépésében, az űrlap első kitöltésétől a kártérítés végső rendezéséig.

Ha a légitársaság elutasítja a kérelmét, az frusztráló lehet, de nem jelenti a harc végét. A mi segítségünkkel leküzdheti az akadályokat, és megkaphatja a jogosan járó kártérítést. Legyen szó akár egy elutasító levélről, akár egy bonyolult jogi eljárásról, mi segítünk, és biztosítjuk, hogy jogait tiszteletben tartsák.

Az egyes légitársaságok áttekintése

Ellenőrizze a kártérítést ingyenesen.
Ingyenes ellenőrzés