Virgin Atlantic: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet olyan, mint egy védőpajzs az utasok számára, amely biztosítja, hogy ha valami váratlan dolog történik a járatával, Ön ne legyen egyedül. Ez a rendelet pénzügyi kártalanításra jogosítja Önt, ha késik a járat, törölték a járatot, vagy ha túlfoglalás miatt nem szállhatnak fel Önre. Mindez akár 600 euróig! Ez azt jelenti, hogy ha Ön egy uniós országból vagy egy európai légitársasággal repül az EU-ba, és a járatával problémák adódnak, jogosult kártérítést követelni. Ez az Ön joga, mint utas, és mi a Refundio.hu-nél segítünk Önnek élni ezzel a jogával.

A Virgin Atlantic járatkésés miatti kártérítés - mikor és hogyan működik

Ha a Virgin Atlantic járatával repül, és járata több mint három órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Ennek azonban feltétele, hogy a késést ne rendkívüli körülmények, például a légitársaságon kívül eső rossz időjárás vagy sztrájk okozza. Ha a késést műszaki problémák vagy a járatok szervezésében elkövetett hibák okozzák, akkor ebben az esetben kártérítést kell kapnia. És ne aggódjon, ez nem egy bonyolult folyamat. Csak töltse ki a weboldalunkon található egyszerű űrlapot, és mi mindent elintézünk Önnek.

Kártérítés a Virgin Atlantic törölt járatáért - hogyan kaphatom meg?

Ha a Virgin Atlantic törli a járatát, akkor jogosult kártérítésre, ha nem tájékoztatta Önt a járat törléséről legalább 14 nappal a tervezett indulás előtt. A késésekhez hasonlóan ez nem lehet rendkívüli körülmények, amelyek nem állnak a légitársaság ellenőrzési körén kívül. Ha ilyen helyzetben találja magát, frusztráló, de nincs egyedül. A Refundio.hu csapatunk segít Önnek abban, hogy megkapja az Önnek járó kártérítést. Segítünk lépésről lépésre végigvezetni az egész folyamaton, hogy felesleges stressz és időveszteség nélkül megkapja, ami jár Önnek.

Mennyi kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függ, és változhat:

  • Legfeljebb 1500 km-es repülés esetén 250 EUR-t kaphat.
  • Az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 EUR.
  • A 3500 km feletti járatok esetében pedig akár 600 EUR-t is kaphat.

Példák? Egy Prágából Londonba tartó járat (1500 km alatt) 250 EUR-t jelenthet, míg egy Prágából New Yorkba tartó járat (több mint 3500 km) 600 EUR-t. Ez egy meglehetősen egyszerű rendszer, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan megértse, mennyi járadékra lehet jogosult. Ha pedig nem biztos benne, hogy milyen hosszú volt a repülőútja, vagy hogy mennyi kártérítést kellene kapnia, mi a Refundio.hu-nél segítünk. Csak adja meg nekünk a járatának részleteit, és mi elintézzük a többit.

Mikor jár a kártalanítás

Kártérítési igény akkor keletkezik, ha a járat késik, törlésre kerül, vagy ha a légitársaság hibájából lemarad egy csatlakozó járat. Ön azonban nem jogosult kártérítésre, ha:

  1. Önt a járattörlésről több mint 14 nappal az indulás előtt értesítik.
  2. A késést vagy törlést rendkívüli körülmények okozták.
  3. Ön későn érkezett a repülőtérre, és lekéste a járatát.

Fontos megjegyezni, hogy vannak olyan helyzetek, amikor a kártérítés nem lehetséges, még akkor sem, ha úgy tűnik, hogy minden jog az Ön oldalán áll. Ha például a repülőteret rendkívüli időjárás miatt zárják be, vagy ha a repülőtéren váratlan rendszerhiba lép fel, ezek a helyzetek rendkívüli körülményeknek minősülnek, és a légitársaság nem nyújthat kártérítést.

Hogyan kaphatok kártérítést a Virgin Atlantic járatának késése vagy törlése miatt?

Két lehetősége van. Az első, hogy közvetlenül a Virgin Atlantic légitársasággal lépjen kapcsolatba, és végigmenjen az ő eljárásukon. A második, és sokkal egyszerűbb, ha ránk bízza a dolgot. A Refundio.hu weboldalon segítünk Önnek az egész folyamat során. Csak töltse ki az űrlapot, és mi mindent elintézünk. Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legkényelmesebb és leghatékonyabb legyen az Ön számára. Megspóroljuk Önnek azt az időt és energiát, amit a nyomtatványok kitöltésével és a légitársasággal való kommunikációval töltött volna. Mi több, ha elutasítást vagy komplikációt tapasztal, mi kiállunk Önért, és harcolunk a kártérítéshez való jogáért.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha a Virgin Atlantic elutasítja a kártérítési igényét, ne essen kétségbe. Mi a Refundio.hu cégnél tapasztalattal rendelkezünk az ilyen helyzetek kezelésében. Csak küldje el nekünk a repülési adatait, és mi megpróbálunk kártérítést szerezni Önnek. Lépésről lépésre végigkísérjük az egész folyamaton, és harcolunk a jogaiért. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik a légitársaságokkal folytatott tárgyalásokban, és ismeri az összes trükköt, amellyel elkerülhetik a kártérítés kifizetését. Ne féljen kapcsolatba lépni velünk, még akkor sem, ha a helyzete reménytelennek tűnik. Gyakran sikerül kártérítést elérnünk még olyan esetekben is, amikor maguk az utasok is kudarcot vallottak.

A Virgin Atlantic légitársasággal való repülés nagyszerű élmény lehet, de amikor a dolgok rosszul mennek, jó tudni, hogy van egy csapat az Ön oldalán, amely segít Önnek a jogosan járó kártérítés megszerzésében. Legyen szó késésről, járattörlésről vagy bármilyen más felmerülő problémáról, mi a Refundio.hu-nál segítünk.

Az egyes légitársaságok áttekintése

Ellenőrizze a kártérítést ingyenesen.
Ingyenes ellenőrzés