Brussels Airlines: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet mentőöv a légi utazás során kellemetlenséget szenvedő utasok számára. Egyszerűen fogalmazva, ha késik, törölték vagy túlfoglalták a járatot, jogosult lehet pénzügyi kártérítésre. Akár 600 euróig! De ez még csak a kezdet. Ön akkor is jogosult kártérítési igény, ha a légitársaság nem tájékoztatta Önt jó előre a járatváltozásról. Mi több, ha történetesen túlfoglalás áldozata lett, azaz olyan helyzet, amikor a légitársaság több jegyet ad el, mint amennyi hely van a repülőgépen, ebben az esetben is jogosult kártérítésre.

A 261/2004/EK uniós rendelet az utasok jogainak védelmét szolgálja. Nem számít, hogy Ön üzleti célból repül vagy nyaralni megy. Ha súlyosan késik, törlik vagy akaratlanul visszaminősítik, tudnia kell, hogy jogosult valamilyen kártérítésre. Ez a rendelet minden olyan járatra vonatkozik, amely az EU-ból indul vagy az EU-ba tart, és amelyet az EU-ban bejegyzett légitársaság indít.

A Brussels Airlines járatkésés miatti kártérítés - mikor és hogyan jár a kártérítés

Ha Ön a Brussels Airlines légitársasággal repül, és járata több mint három órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Fontos ellenőrizni, hogy a késést nem rendkívüli körülmények, például szélsőséges időjárási körülmények vagy sztrájk okozta-e, mivel ezekben az esetekben Ön nem jogosult kártérítésre. Ha azonban a késést nem ezek a tényezők okozták, akkor közvetlenül a Brussels Airlines-nál igényelhet kártérítést, vagy ránk bízhatja a Refundio.hu oldalon, és mi mindent elintézünk.

A járatkésések számos kellemetlenséget okozhatnak, az elmaradt találkozóktól kezdve az elvesztett lehetőségekig. Ilyenkor jó tudni, hogy van valaki, aki segít Önnek jogai érvényesítésében. A Refundio.hu-nél arra szakosodtunk, hogy kártérítést követelünk a késett járatokért, és nem csak a Brussels Airlines, hanem az EU-n belül működő összes légitársaság esetében. Ha olyan helyzetbe kerül, hogy a Brussels Airlines járata késik, ne habozzon, vegye igénybe szolgáltatásainkat. Csak látogasson el a késett járat oldalunkra, és mi mindent elintézünk.

A Brussels Airlines járattörlési kártérítése - mikor és hogyan működik

A járattörlések mindig stresszesek, de a Brussels Airlines és a 261/2004-es uniós rendelet értelmében ismét jogosult lehet kártérítésre. Ha a járattörlésről kevesebb mint 14 nappal a tervezett indulás előtt értesült, kártérítést igényelhet. A késésekhez hasonlóan fontos, hogy a járattörlést nem rendkívüli körülmények okozták. A további teendőkkel kapcsolatos további információkért látogasson el a törölt járat oldalunkra.

Nagy megrázkódtatás lehet, amikor megtudja, hogy törölték a járatát. A tervek megváltoznak, alternatív csatlakozási lehetőségeket kell keresnie, és gyakran stresszel azon, hogyan fogja mindezt véghezvinni. Ilyenkor jó, ha tudja, hogy jogosult lehet kártérítésre, amely legalább részben enyhítheti a járattörléssel járó kellemetlenségeket. Ha pedig bonyolultnak találja az egész folyamatot, vagy nem szeretné az idejét a papírmunkával vesztegetni, a Refundio.hu segít Önnek. Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy ügyfeleink számára a lehető legkényelmesebb és leghatékonyabb legyen. Csak adja meg nekünk a szükséges információkat, a többiről pedig mi gondoskodunk.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik. Az 1500 km-es távolságig terjedő járatok esetében a kártérítés összege 250 euróig terjedhet, az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 euróig, a 3500 km feletti járatok esetében pedig 600 euróig. Képzelje el, hogy Ön Prágából Brüsszelbe repül, és járatát törlik. Ha rövid távú járatról van szó, akkor 250 EUR kártérítésre számíthat. Hosszabb járatok esetében, például Prágából New Yorkba tartó járat törlése esetén a kártérítés akár 600 EUR is lehet.

Fontos megjegyezni, hogy ezeket az összegeket rendelet határozza meg, és nem függnek a jegy árától. Ez azt jelenti, hogy még ha kevesebbet is fizetett a jegyéért, akkor is többszörösét kaphatja a kártérítésnek. Ez az egyik oka annak, hogy a 261/2004/EK uniós rendelet olyan fontos az utasok jogainak védelmében. Akár rövid belföldi járatról, akár nemzetközi utazásról van szó, Önnek joga van méltányos kártérítésre az Önnek okozott kellemetlenségekért.

Mikor jár kártérítés

Ön akkor jogosult kártérítésre, ha a 261/2004/EK uniós rendelet feltételei teljesülnek. Nem jogosult azonban kártérítésre, ha:

  1. Önt az indulás előtt több mint 14 nappal értesítik a lemondásról.
  2. A késést vagy törlést rendkívüli körülmények, például természeti katasztrófák okozták.
  3. Ön későn érkezett a repülőtérre, és lekéste a járatát.

Ha véletlenül lekésett egy csatlakozó járatot, mert az első járata késett, szintén jogosult lehet kártérítésre. Ez akkor érvényes, ha mindkét járat ugyanannak a foglalásnak a része volt. Ebben az esetben a légitársaság köteles kártalanítani Önt a csatlakozó járat lekéséséért. Fontos, hogy ne feledje, hogy a 261/2004/EK uniós rendelet az Ön védelmét szolgálja, és a Refundio.hu-nél segítünk Önnek jogai gyakorlásában.

Hogyan kaphatok kártérítést a Brussels Airlines járatának késése vagy törlése miatt?

Két lehetősége van. Az első, hogy közvetlenül a Brussels Airlines légitársasághoz fordul, és kártérítési igényt nyújt be. A második, és sokkal egyszerűbb, ha mindent ránk bíz a Refundio.hu oldalon. Csak töltse ki űrlapunkat, és mi mindent elintézünk. Szolgáltatásunk egyszerű, gyors és problémamentes.

A kártérítés megszerzése nehéz folyamat lehet, amelyhez a törvények ismerete és gyakran hosszú órákig tartó kommunikáció szükséges a légitársasággal. A Refundio.hu-nél alternatívát kínálunk Önnek - egy professzionális szolgáltatást, amely időt és idegeket spórol Önnek. Csapatunk nagy tárgyalási tapasztalattal rendelkezik, és ismeri az összes trükköt, hogy igazságot szolgáltassunk ügyfeleinknek. Csak adja meg nekünk az alapvető információkat a járatával kapcsolatban, a többiről pedig mi gondoskodunk. Látogasson el a késett járat vagy törölt járat oldalunkra, hogy megtudja, hogyan tudunk segíteni Önnek.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha a Brussels Airlines megtagadja a kártérítést, ne essen kétségbe. Mi a Refundio.hu-nél segítünk. Csak küldje el nekünk a repülési adatait, és mi elintézzük a többit. Csapatunk nagy tárgyalási tapasztalattal rendelkezik, és ismeri az összes trükköt, hogy igazságot szolgáltassunk ügyfeleinknek. Látogasson el a késett járat vagy törölt járat oldalunkra, hogy megtudja, hogyan tudunk segíteni Önnek.

Amikor elutasítást tapasztal egy légitársaságtól, az frusztráló lehet. Sokan tehetetlennek érzik magukat ebben a helyzetben, és nem tudják, hogyan tovább. Mi a Refundio.hu-nél olyan támogatást és szakértelmet nyújtunk, amelyre szüksége van ahhoz, hogy sikeresen megkapja az Önt megillető kártérítést. A folyamatunk átlátható és egyszerű - Ön kitölti az online űrlapot, mi megvizsgáljuk az ügyét, és elkezdünk eljárni az Ön érdekében. Ha bármilyen kérdése van, vagy segítségre van szüksége, csapatunk mindig készen áll a segítségére.

Az egyes légitársaságok áttekintése

Ellenőrizze a kártérítést ingyenesen.
Ingyenes ellenőrzés