Aer Lingus: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet az a jogszabály, amely védi az utasok jogait, ha az Európai Unión belüli légi járatokkal problémák merülnek fel. Ez a rendelet kimondja, hogy ha az Ön járata késik, törölték, vagy átfoglalás miatt kénytelen volt átszállni egy másik járatra, jogosult lehet pénzügyi kártérítésre. Ez a rendelet minden olyan járatra vonatkozik, amely az EU-ból indul vagy az EU-ba tart, és uniós légitársasággal közlekedik. A kártalanítás célja, hogy az utasok által tapasztalt kellemetlenségekért kárpótlást nyújtson, és arra ösztönözze a légitársaságokat, hogy javítsák szolgáltatásaikat.

Aer Lingus járatkésésért járó kártérítés - mikor és hogyan működik

Ha Ön az Aer Lingus légitársasággal utazik, és járata legalább három órát késik, jogosult lehet kártérítésre. A kártérítéshez fontos, hogy a késést a légitársaság hibája okozta, és nem a légitársaságon kívülálló rendkívüli körülmények. Ez azt jelenti, hogy ha a késést például rossz időjárás, sztrájk vagy biztonsági problémák okozták, nem jár kártérítés. Az is fontos, hogy az utasok a kártérítés igényléséhez szükséges összes lépést megtegyék, beleértve a járattal és a helyzetükkel kapcsolatos összes lényeges információ megadását.

Aer Lingus járattörlési kártérítés - mikor és hogyan működik

Ha az Aer Lingus törli a járatát, jogosult lehet kártérítésre, ha a járattörlésről kevesebb mint 14 nappal a tervezett indulás előtt értesítették. A kártérítés összege a járat távolságától és az Önnek felajánlott alternatív járat késésének hosszától függ. Ha olyan alternatív járatot ajánlottak fel Önnek, amely az eredeti járatéhoz hasonló késéssel éri el a célállomást, a kártérítés összege csökkenhet. Fontos megjegyezni, hogy a kártalanításhoz való jog nem automatikus, és az utasoknak kérvényezniük kell a kártalanítást.

Mennyi kártérítés jár az utasnak

A kártérítés összege, amelyet Ön kaphat, a járat hosszától függően változik, és a késés vagy törlés konkrét körülményeitől függ:

 • Legfeljebb 1500 km-es járatok esetében a kártérítés legfeljebb 250 euró lehet.
 • Az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében a kártérítés 400 EUR-ig terjedhet.
 • A 3500 km feletti járatok esetében a kártérítés 600 EUR-ig terjedhet.

Az egyes kártalanítási összegek esetében a következő repülési példák jöhetnek szóba:

 • Repülés Prágából Londonba (kevesebb mint 1500 km) - legfeljebb 250 EUR kártérítés.
 • Repülés Prágából Antalyába (1500 és 3500 km között) - 400 EUR-ig terjedő kártérítés.
 • Repülés Prágából New Yorkba (több mint 3500 km) - legfeljebb 600 EUR kártérítés.

Fontos megjegyezni, hogy ezek az összegek maximumok, és a tényleges kártérítés a körülményektől függően alacsonyabb is lehet.

Ha nem jogosult kártérítésre

Vannak bizonyos helyzetek, amikor az utasok nem jogosultak kártérítésre a 261/2004/EK uniós rendelet értelmében. Ezek a helyzetek a következők:

 • A járat törlésére rendkívüli körülmények miatt került sor, például előre nem látható vagy nem ellenőrizhető természeti katasztrófák vagy terrortámadások miatt.
 • Önt a járat törléséről több mint 14 nappal a tervezett indulás előtt értesítik, így elegendő ideje van arra, hogy átrendezze a terveit.
 • A járat késése a légitársaságon kívülálló rendkívüli körülmények, például szélsőséges időjárási körülmények vagy váratlan műszaki problémák miatt.

Hogyan kaphat kártérítést az Aer Lingus-tól

A kártérítés megszerzése kihívást jelenthet, és a jogszabályok és az eljárások ismeretét igényli. Két lehetősége van arra, hogy hogyan járjon el:

 1. Közvetlenül az Aer Lingus weboldalán igényelhet kártérítést. Szüksége lesz a repüléssel kapcsolatos összes információra, és követnie kell a folyamatukat, amely bonyolult és időigényes lehet.
 2. Vagy mindent ránk bízhat a Refundio.hu oldalon. Csapatunk gondoskodik az egész folyamatról az Ön számára, a kérelem benyújtásától kezdve a kártérítésig. Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy ügyfeleink számára a lehető legkényelmesebb és leghatékonyabb legyen.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítés kifizetését?

Ha az Aer Lingus megtagadja a kártérítés kifizetését, ne essen kétségbe. A Refundio.hu itt van, hogy segítsen. Csak töltse ki egyszerű online űrlapunkat, és mi elintézzük a többit. Szolgáltatásaink közé tartozik a légitársasággal való kommunikáció, a tárgyalás és szükség esetén akár jogi lépések is. Csapatunk széleskörű tapasztalattal és tudással rendelkezik a légiközlekedési jog és az utasjogok terén, így hatékonyan tudjuk képviselni az Ön érdekeit, és maximalizálni a siker esélyeit.

A Refundio.hu szolgáltatásainak igénybevételével nemcsak professzionális segítséget kap, hanem időt és energiát is megtakaríthat, amelyet a kártérítés megszerzésének bonyolult folyamatára kellett volna fordítania. Ráadásul a "no success, no fee" alapon dolgozunk, ami azt jelenti, hogy ha nem sikerül kártérítést elérnünk az Ön számára, Ön semmit sem fizet nekünk.

További információért arról, hogyan kaphat kártérítést késett járat, törölt járat, túlfoglalás, lekésett csatlakozó járat esetén, vagy hogy mit kell tennie rendkívüli körülmények esetén, kérjük, látogasson el weboldalunkra. Ha pedig segítségre van szüksége a kártérítéssel kapcsolatban, lépjen kapcsolatba velünk, és bízza a Refundio.hu szakembereire. Csapatunk készen áll arra, hogy segítsen Önnek a jogosan megillető kártérítéshez jutni.

Az egyes légitársaságok áttekintése

Ellenőrizze a kártérítést ingyenesen.
Ingyenes ellenőrzés