Air France: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet olyan, mintha az Ön személyes gyámja lenne a légi közlekedés területén. Ha az Ön járata késik vagy akár törlik is, jogosult lehet kártérítésre. Egyszerűen fogalmazva, ha az EU-ból vagy egy európai légitársasággal repül, és a járatával gondok vannak, akár 600 eurót is kaphat. Ez igazságos, nem? A kártérítési igény oldalon bővebben olvashat arról, hogyan működik mindez. És ne felejtsd el, hogy ez a rendelet olyan helyzetekre is vonatkozik, mint a túlfoglalás, amikor több jegyet adnak el a járatodra, mint ahány ülőhely van. Ebben az esetben Ön szintén jogosult kártalanításra, még akkor is, ha sikerül egy másik járatra felszállnia.

Air France kártérítés késedelmes járat esetén - mikor és hogyan működik

Ha az Air France légitársasággal repül, és járata több mint 3 órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Ez egyszerű: hacsak a járat nem rendkívüli körülmények, például rossz időjárás miatt késik, akkor visszakaphatja a pénzét. A járat késése című oldalunk pedig mindent szépen elmagyaráz. Nemcsak azt magyarázzuk el, hogyan működik a kártérítés, hanem tanácsot is adunk, milyen lépéseket kell tennie, hogy minél hamarabb hozzájusson a pénzéhez. És ha úgy gondolod, hogy ez túl bonyolult, ne aggódj, mi segítünk neked.

Az Air France járattörlési kártérítés - mikor és hogyan működik

Egy törölt járat kellemetlenséget jelent, de az Air France és a 261/2004-es uniós rendelet segítségével nem kell, hogy olyan rossz legyen. Ha az indulás előtt kevesebb mint 14 nappal értesítik a járattörlésről, jogosult lehet kártérítésre. És ne aggódjon, a törölt járat oldalunk segít abban, hogy megértse, mi a következő teendő. Itt minden szükséges információt megtalál, többek között azt is, hogy milyen jogai vannak, és hogyan igényelhet kártérítést. Ha pedig úgy gondolja, hogy ez túl sok munka, vagy aggódik, hogy esetleg kihagyott valamit, mi segítünk.

Mennyi kártérítésre jogosult egy utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik. Legfeljebb 1500 km-es járatok esetében 250 €, 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 €, hosszabb járatok esetében pedig akár 600 € is lehet. Képzelje el, hogy Párizsból Madridba repül, és törlik a járatát. 250 eurót kaphat! Ha pedig messzebbre repül, mondjuk Párizsból New Yorkba, és ugyanez történik, akkor a teljes 600 EUR-ra jogosult lehet. Ezeket az összegeket úgy állapítják meg, hogy tükrözzék a késés vagy törlés okozta kellemetlenségeket, és legalább részben kompenzálják az időveszteséget és az esetleges többletköltségeket.

Mikor jár kártérítés

A kártalanítás akkor jár, ha a járat nem rendkívüli körülmények miatt késik vagy törlésre kerül. De vigyázzon, nem minden esetben jogosult. Ha kellő időben értesítik a járattörlésről, vagy olyan alternatív járatot ajánlanak fel, amely megfelel Önnek, akkor nem kap kártérítést. Ha pedig a rossz időjárás miatt késik, az sem ok a kártérítésre. Egy másik példa, amikor nem jogosult kártérítésre, a repülőtéri személyzet sztrájkja, amely nem a légitársaság hatáskörébe tartozik. Fontos megjegyezni, hogy különböző helyzetek vannak, ezért mindig érdemes szakértőkkel konzultálni, akik segítenek megállapítani, hogy jogosult-e kártérítésre.

Hogyan kaphatok kártérítést az Air France járatának késése vagy törlése miatt?

Két lehetősége van. Vagy megpróbálhatod magad az Air France weboldalán keresztül, vagy ránk bízhatod a Refundio.hu oldalon. Mi mindent elintézünk, kitöltjük Ön helyett a formanyomtatványt és kommunikálunk a légitársasággal. Szeretnénk a lehető legkönnyebbé tenni a kártérítés megszerzését az Ön számára. És ha úgy dönt, hogy igénybe veszi szolgáltatásainkat, biztos lehet benne, hogy mindent megteszünk azért, hogy megkapja, ami jár Önnek. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik a légitársaságokkal folytatott tárgyalások terén, és ismeri az összes trükköt, amellyel elkerülhetik a kártérítés kifizetését.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha az Air France megtagadja a kártérítést, ne adja fel. Mi a Refundio.hu-nél segítünk Önnek. Csak töltse ki űrlapunkat, és mi mindent elintézünk. Tárgyalunk az Ön nevében, és megpróbáljuk megszerezni az Önt megillető kártérítést. Szolgáltatásaink azért vannak, hogy segítsünk Önnek olyan helyzetekben, amikor tehetetlennek érzi magát. És ha úgy érzi, hogy nem jut semmire a légitársasággal, ne féljen kapcsolatba lépni velünk. Tapasztalatunk van a legbonyolultabb ügyek kezelésében is, és nem félünk kiállni ügyfeleink jogaiért.

Hisszük, hogy segítségünkkel az "Air France kártérítés" megszerzése gyerekjáték lesz. Akár késik a járata, akár törölték a járatát, akár lekésett csatlakozást vagy túlfoglalás áldozata lett, mi azért vagyunk itt, hogy segítsünk Önnek megkapni azt, ami jogosan jár. Szolgáltatásunk átlátható, gyors és hatékony, és ami a legfontosabb, azért vagyunk itt, hogy átsegítsük Önt a nehéz időkön.

Az egyes légitársaságok áttekintése