TAP Air Portugal: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet mentőöv a légi utazás során kellemetlenséget szenvedő utasok számára. Egyszerűen fogalmazva, ha az EU-ból induló járatát késik, törlik vagy túlfoglalás történik, Ön jogosult kártérítésre. Ez pedig akár 600 euró is lehet! Fontos, hogy ez a rendelet minden légitársaságra vonatkozik, így a TAP Air Portugalra is. De ami még ennél is fontosabb, hogy tudja, hogyan és mikor jogosult kártérítésre. A kártérítési igény oldalunkon minden szükséges információt megtalál angol nyelven, hogy a lehető legkönnyebb legyen a döntése.

TAP Air Portugal kártérítés a késett járatért - mikor és hogyan jár kártérítés

Ha a TAP Air Portugal légitársasággal repül, és járata több mint három órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Hogyan működik ez? Csak lépjen kapcsolatba a légitársasággal, vagy vegye igénybe az olyan szolgáltatást, mint mi a Refundio.hu, és mi mindent elintézünk Önnek. A Késett járat oldalunkon részletes utasításokat talál arra vonatkozóan, hogyan kell eljárnia, hogy megkapja az Önt megillető kártérítést. Ne feledje, hogy a kártérítés nem vonatkozik azokra a helyzetekre, amikor a késés önhibáján kívüli okok, például rendkívüli körülmények miatt következik be.

Kártérítés a TAP Air Portugal törölt járatáért - mikor és hogyan működik

A járattörlések még a késéseknél is frusztrálóbbak lehetnek. De még ebben az esetben is jogosult kártérítésre, ha a járattörlésről kevesebb mint 14 nappal a tervezett indulás előtt értesült. A kártérítésről ezúttal is gondoskodhat saját maga, vagy ránk bízhatja a Refundio.hu címen. A törölt járat oldalunkon minden szükséges információt megtalál, hogy mit kell tennie, ha ilyen kellemetlen helyzetbe kerül. Ne feledje, hogy még járattörlés esetén is vannak kivételek, amikor nem jár kártérítés, például rendkívüli körülmények esetén.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik. Az 1500 km-nél rövidebb járatok esetében a kártérítés legfeljebb 250 €, az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 €, a 3500 km feletti járatok esetében pedig 600 € lehet. Ha például Prágából Lisszabonba repül, és járatát törlik, 400 €-ra lehet jogosult. Ha járata 3500 km-nél hosszabb, például Prágából Rio de Janeiróba tartó, és késik, akár 600 €-t is igényelhet. Ezt az információt és további példákat a kártérítésre való jogosultság oldalon talál.

Mikor jár kártérítés

A kártérítés akkor jár, ha a 261/2004/EK uniós rendelet feltételei teljesülnek. Ön azonban nem jogosult kártérítésre rendkívüli körülmények, például rossz időjárás vagy sztrájk esetén. Egy másik példa erre, ha Önt jóval korábban tájékoztatják a járattörlésről. Ha Ön nem uniós országból repül az EU-ba nem uniós légitársasággal, szintén nem jogosult kártérítésre. Azokról a helyzetekről, amikor Ön nem jogosult kártérítésre, a rendkívüli körülményekről szóló oldalunkon talál további információkat.

Hogyan kaphatok kártérítést a TAP Air Portugal járatának késése vagy törlése miatt?

A kártérítést közvetlenül a TAP Air Portugálnál igényelheti, vagy ránk bízhatja. A Refundio.hu oldalon segítünk Önnek az egész folyamat során, és gondoskodunk arról, hogy megkapja, ami jogosan megilleti. Ha úgy dönt, hogy saját maga kéri a kártérítést, számos adminisztratív akadályba és hosszú várakozásba ütközhet. Mi egyszerű megoldást kínálunk Önnek: töltse ki a formanyomtatványunkat, a többit mi elintézzük. Szolgáltatásainkat úgy alakítottuk ki, hogy a lehető legkényelmesebb és leghatékonyabb legyen az Ön számára.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha a TAP Air Portugal elutasítja kártérítési igényét, ne essen kétségbe. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi mindent elintézünk, amire szüksége van. Csak töltse ki űrlapunkat, és mi gondoskodunk a többiről. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik a légitársaságokkal folytatott tárgyalások terén, és ismeri az összes trükköt, hogy kártérítését jóváhagyják. Ha elutasítással találkozik, ne féljen kapcsolatba lépni velünk, hiszen minden tudásunk és tapasztalatunk megvan ahhoz, hogy segítsünk Önnek.

Ha a TAP Air Portugal légitársasággal való repülés során problémái adódtak, ne habozzon, vegye igénybe szolgáltatásainkat. A Refundio.hu honlapon készek vagyunk segíteni Önnek abban, hogy megkapja az Önt jogosan megillető kártérítést. Legyen szó akár késő járatról, törölt járatról vagy lekésett csatlakozó járatról, mi itt vagyunk az Ön számára. Szolgáltatásunk gyors, hatékony és mindenekelőtt problémamentes az Ön számára.

Az egyes légitársaságok áttekintése

Ellenőrizze a kártérítést ingyenesen.
Ingyenes ellenőrzés