LOT Polish Airlines: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet mentőöv a légi utazás során kellemetlenséget szenvedő utasok számára. Egyszerűen fogalmazva, ha az EU-ból induló járata késik, törölték vagy túlfoglalás áldozata lett, jogosult lehet pénzügyi kártérítésre. Akár 600 euróig! Fontos, hogy ez a rendelet minden légitársaságra vonatkozik, így a LOT Polish Airlinesra is. De ami még ennél is fontosabb, hogy tudja, hogyan igényelheti a kártérítést. A kártérítési igény oldalunkon minden szükséges információt megtalál, és lépésről lépésre megtanulhatja, hogyan kell eljárni.

LOT Polish Airlines késedelmes járatért járó kártérítés - mikor és hogyan működik

Ha a LOT Polish Airlines járatával repül, és járata több mint 3 órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Ez egyszerű: csak látogasson el a késett járat oldalunkra, és töltse ki az űrlapot. Mi mindent elintézünk, és gondoskodunk arról, hogy megkapja, ami jogosan megilleti. Nemcsak segítünk kitölteni az összes szükséges dokumentumot, hanem kommunikálunk a légitársasággal is, és vitás esetekben mi leszünk az Ön képviselője. Velünk nagyobb esélye van arra, hogy gyorsan és felesleges bonyodalmak nélkül megkapja a kártérítést.

Kártérítés a LOT Polish Airlines törölt járatáért - mikor és hogyan működik

A járattörlések nagy csalódást okozhatnak, de a 261/2004/EK uniós rendelettel az Ön oldalán és a mi segítségünkkel nem kell, hogy ilyen katasztrófa legyen. Ha a LOT Polish Airlines járatát törölték, és a törlésről kevesebb mint 14 nappal a tervezett indulás előtt értesítették, jogosult lehet kártérítésre. További információkat a törölt járat oldalunkon talál. Nemcsak minden szükséges információt megadunk Önnek ahhoz, hogy megértse jogait, hanem az egész folyamat során segítünk Önnek az elejétől a végéig. Akár a szükséges űrlapok kitöltéséről, akár a légitársasággal való kapcsolattartásról van szó, mi itt vagyunk az Ön számára.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik. Az 1500 km-nél rövidebb járatok esetében a kártérítés összege 250 euróig terjedhet, az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 euróig, a 3500 km feletti járatok esetében pedig 600 euróig terjedhet. Egy példa: egy Prágából Varsóba tartó járat rövid, és 250 euróra lehet jogosult, míg egy Prágából New Yorkba tartó járat hosszú, és akár 600 euróra is jogosult lehet. Ezeket az összegeket az uniós rendelet határozza meg, és arra szolgálnak, hogy az utasokat kártalanítsák az elvesztegetett időért és a kellemetlenségekért. A kártérítési jogosultság oldalunkon egyértelmű táblázatokat talál a kártérítési összegekről, így könnyen ellenőrizheti, hogy mennyi jár Önnek.

Mikor jár a kártérítés

A kártérítés akkor jár, ha a 261/2004/EK uniós rendelet feltételei teljesülnek. Ön azonban nem jogosult kártalanításra, ha járata rendkívüli körülmények, például szélsőséges időjárási körülmények vagy sztrájk miatt késik vagy törlésre kerül. Egy másik példa erre, ha Önt jóval korábban tájékoztatták a járattörlésről, vagy ha a lekésett csatlakozó járat nem a légitársaság hibájából történt. Fontos megjegyezni, hogy a légitársaságok gyakran hivatkoznak rendkívüli körülményekre, hogy elkerüljék a kártérítés kifizetését. Ebben az esetben jó, ha egy szakértő segít Önnek jogai érvényesítésében.

Hogyan kaphatok kártérítést a LOT Polish Airlines járatának késése vagy törlése miatt?

Két lehetősége van. Az első, hogy közvetlenül a LOT Polish Airlines légitársasághoz fordul, és kártérítést kér. A második, és sokkal egyszerűbb, ha mindent ránk bíz. A Refundio.hu cégnél arra szakosodtunk, hogy kártérítést szerezzünk az utasoknak. Csak töltse ki az űrlapunkat, és mi mindent elintézünk. Nem csak időt és idegeket spórolunk meg Önnek, de rendelkezünk a tapasztalattal és a tudással is, hogy növeljük a siker esélyét. Velünk nem kell órákat töltenie a jogszabályok tanulmányozásával és bonyolult űrlapok kitöltésével. Mi megtesszük ezt Ön helyett.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha a LOT Polish Airlines elutasítja kártérítési kérelmét, ne essen kétségbe. Mi a Refundio.hu-nél tapasztalattal rendelkezünk az ilyen helyzetekben, és tudjuk, hogyan kell eljárni. Csak küldje el nekünk a repülési adatait, és mi megpróbáljuk megszerezni a kártérítést. Lépésről lépésre végigkísérjük Önt az egész folyamaton, és harcolunk az Ön jogaiért. Tudjuk, hogy a légitársaságokkal való kommunikáció nehéz lehet, és hogy a kártérítés megszerzésének folyamata bonyolult lehet. De a mi segítségünkkel a legjobb esélye van a sikerre. Ne féljen a szakértőkhöz fordulni, és szerezze meg, ami jogosan jár Önnek.

Ha segítséget keres a LOT Polish Airlines járatának késése vagy törlése miatti kártérítéssel kapcsolatban, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. A Refundio.hu-nél készen állunk arra, hogy segítsünk Önnek megkapni azt, ami jogosan jár.

Az egyes légitársaságok áttekintése