Air Europa: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet mentőövet jelent azon utasok számára, akik egy légitársaság által okozott kellemetlen helyzetbe kerülnek. Ha az EU-ból induló járatát késik, törölték vagy túlfoglalás történt, Ön jogosult pénzügyi kártérítésre. És ezek nem kis összegek - akár 600 eurót is kaphat! Ez nemcsak a kellemetlenséggel kapcsolatos kiadásait fedezheti, hanem egy kis foltot is nyújthat az utazásodban okozott csalódásodon. A kártérítésre való jogosultság című oldalunkon részletes útmutatást kaphat arról, hogyan élhet a leghatékonyabban a jogával.

Air Europa járatkésésért járó kártérítés - mikor és hogyan működik

Ha Ön az Air Europával repül, és járata legalább 3 órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Fontos, hogy a késést nem rendkívüli körülmények, például rossz időjárás vagy sztrájk okozta. Amennyiben minden megfelel a szabályoknak, közvetlenül az Air Europánál igényelheti a kártérítést, vagy fordulhat hozzánk a Refundio-hoz, és mi elintézzük Önnek. A késett járat oldalunkon minden szükséges információt megtalál, hogy megértse a folyamatot, és gyorsan és hatékonyan tudjon cselekedni.

Az Air Europa járattörlési kártérítése - mikor és hogyan működik

A járattörlések igazán frusztrálóak lehetnek. De az Air Europa és a 261/2004/EK uniós rendelet segítségével akár 600 euró kártérítést is kaphat. Ha járatát kevesebb mint 14 nappal a tervezett indulás előtt törölték, és nem kínáltak Önnek kielégítő megoldást, jogosult a kártérítésre. Ne feledje, hogy a törölt járat oldalunkon minden szükséges információt megtalál. Itt világosan elmagyarázzuk, hogy milyen lépéseket tehet a kártérítés érdekében, ami segíthet enyhíteni a törölt járat okozta kellemetlenségeket.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik:

  • Legfeljebb 1500 km-es repülés esetén 250 €-t kaphat.
  • Az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 euró.
  • A 3500 km feletti járatok esetében pedig akár 600 EUR-t is kaphat.

Képzelje el, hogy Madridból Amszterdamba repül, és a járata késik. Ez egy 1 500 km alatti járat, így 250 euróra lenne jogosult. Ha Madridból New Yorkba repülne, ami egy 3 500 km feletti járat, és a járatát törölték, akár 600 eurót is igényelhetne. Ezeket az összegeket uniós rendelet határozza meg, és az a céljuk, hogy tükrözzék az utasok által tapasztalt kellemetlenségek mértékét.

Mikor jár a kártérítés

A kártalanítás akkor jár, ha a járat nem rendkívüli körülmények miatt késik vagy törlésre kerül. Példák azokra a helyzetekre, amikor Ön nem jogosult kártalanításra:

  1. Szélsőséges időjárás, amely lehetetlenné teszi a repülést.
  2. Előre nem látható biztonsági kockázatok.
  3. Sztrájkok, amelyek befolyásolják a repülési műveleteket.

Hogyan kaphatok kártérítést az Air Europa járatának késése vagy törlése miatt?

Két lehetősége van:

  1. Megpróbálhat kártérítést kérni közvetlenül az Air Europa weboldalán keresztül.
  2. Vagy mindent ránk, a Refundióra bízhat. Mi elintézzük az összes lépést, Ön pedig fontosabb dolgokkal foglalkozhat.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha az Air Europa elutasítja a kártérítési igényét, ne essen kétségbe. Mi a Refundio-nál segítünk. Csak töltse ki az űrlapot, és mi elintézzük a többit. Kommunikálunk a légitársasággal, hogy biztosítsuk, hogy megkapja, ami jogosan jár Önnek.

Mi a Refundio-nál szeretnénk segíteni Önnek abban, hogy könnyen és stresszmentesen hozzájusson az "Air Europa kártérítéshez". Látogasson el a késett járat, törölt járat, túlfoglalás vagy lekésett csatlakozó járat oldalainkra, hogy megtudja, hogyan segíthetünk Önnek.

Az egyes légitársaságok áttekintése