Aegean Airlines: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet olyan, mint egy védőpajzs az utasok számára, amely biztosítja, hogy ha valami baj történik, Ön nem marad egyedül. Ha késik a járat, lekési a csatlakozó járatot vagy akár törlik, akkor jogosult lehet pénzügyi kártérítésre. És ez még nem minden! Ha Önt túlfoglalás érinti, azaz olyan helyzet, amikor a járat túl van foglalva, és Ön nem tud felszállni, szintén jogosult kártérítésre.

A 261/2004/EK uniós rendelet egyszerű és világos. Ha Ön egy uniós repülőtérről vagy egy európai légitársasággal repül, és a járata több mint három órát késik, törlik, vagy ha túlfoglalás miatt nem tud felszállni, akkor jogosult kártalanításra. Ez a rendelet védi Önt, és biztosítja, hogy a légitársaságok teljesítsék az utasokkal szembeni kötelezettségeiket.

Aegean Airlines kártérítés késedelmes járat esetén - mikor és hogyan működik

Ha az Aegean Airlines járatával repül, és járata több mint három órát késik, jogosult lehet kártérítésre. Ez egyszerű - csak töltse ki a űrlapot a weboldalunkon, és mi mindent elintézünk. Az Aegean Airlines kártérítése személyenként akár 600 euró is lehet!

A járatkésés frusztráló élmény lehet, de a 261/2004/EK uniós rendeletnek köszönhetően biztos lehet benne, hogy nem marad segítség nélkül. Akár nyaralni, akár üzleti úton van, a késések megzavarhatják a terveit. A kártérítéssel azonban legalább némi kártérítést kaphat az elvesztegetett időért és kellemetlenségekért.

Az Aegean Airlines járattörlési kártérítése - mikor és hogyan működik

Ha az Aegean Airlines törli a járatát, akkor jogosult kártérítésre, ha a járattörlésről nem értesítették legalább 14 nappal a tervezett indulás előtt. Ebben az esetben a kártérítést közvetlenül a légitársaságnál igényelheti, vagy ránk bízhatja a Refundio.hu oldalon.

A járattörlések még a késéseknél is stresszesebbek lehetnek. A tervek megváltoznak, a foglalások törlődnek, és gyakran alternatív utat kell találnia, hogy eljusson oda, ahová szeretne. Az Aegean Airlines kártérítése segíthet fedezni ezen költségek egy részét, és anyagi könnyebbséget nyújthat Önnek ebben a kellemetlen helyzetben.

Mekkora kártérítésre jogosult egy utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függően változik:

 • Legfeljebb 1500 km-es repülés esetén a kártérítés legfeljebb 250 EUR lehet.
 • Az 1500 és 3500 km közötti járatok esetében a kártérítés összege 400 EUR-ig terjedhet.
 • A 3 500 km feletti járatok esetében pedig a kártérítés 600 EUR-ig terjedhet.

Példák:

 • Repülés Prágából Bécsbe (kb. 278 km) - a kártérítés legfeljebb 250 EUR.
 • Repülés Prágából Rodoszra (kb. 2000 km) - 400 EUR-ig terjedő kártérítés.
 • Repülés Prágából Bangkokba (több mint 6000 km) - 600 EUR-ig terjedő kártérítés.

Ezeket az összegeket az uniós rendelet határozza meg, és az utasok által tapasztalt kellemetlenségek mértékét hivatottak tükrözni. Legyen szó egy rövid vagy egy hosszú interkontinentális repülésről, Önt méltányos kártérítés illeti meg. A Refundio.hu segítségével pedig a kártérítés megszerzése egyszerű és problémamentes.

Mikor jár a kártérítés

A kártérítés akkor jár, amikor:

 • Az Ön járata több mint 3 órát késik.
 • Az Ön járatát törölték, és erről nem értesítették Önt időben.
 • Ön túlfoglalás miatt nem tudott felszállni.

Nem jogosult azonban kártérítésre, ha:

 • rendkívüli körülmények, például rossz időjárás vagy sztrájk miatt.
 • Önt az indulás előtt több mint 14 nappal értesítették a járattörlésről.
 • A járat törlésére az Ön átszállása alatt került sor, és az nem befolyásolta az Ön megérkezését a célállomásra.

Fontos megjegyezni, hogy bár úgy tűnhet, hogy Ön jogosult a kártalanításra, vannak olyan helyzetek, amikor a légitársaság nem köteles kártalanítani Önt. Ilyen például az, ha Ön az Ön befolyásán kívül eső, előre nem látható körülmények, például szélsőséges időjárási körülmények vagy váratlan műszaki problémák miatt késik. Ilyen esetekben fontos megjegyezni, hogy a légitársaságok mindent megtesznek az Ön biztonsága érdekében, és a kártérítés nem mindig lehetséges.

Hogyan kaphatok kártérítést az Aegean Airlines járatának késése vagy törlése esetén?

Két lehetősége van:

 1. Megpróbálhatja saját maga az Aegean Airlines weboldalán keresztül. Ez kihívást jelenthet, mivel ki kell töltenie az összes szükséges űrlapot, és esetleg kommunikálnia kell az ügyfélszolgálattal, ami időigényes lehet.
 2. Vagy ránk bízhatja a Refundio.hu oldalon. Ön kitölt egy egyszerű űrlapot, mi pedig mindent elintézünk. Szolgáltatásunk gyors, hatékony és problémamentes az Ön számára. Tapasztaltak vagyunk a légitársaságokkal való tárgyalásokban, és ismerjük az összes trükköt, hogy a lehető leggyorsabban megkapja a kártérítést.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha az Aegean Airlines elutasítja kártérítési igényét, ne essen kétségbe. Vegye fel velünk a kapcsolatot a Refundio.hu oldalon, és mi segítünk Önnek. Az eljárás a következő:

 1. Ön kitölti a honlapunkon található űrlap űrlapot.
 2. Mi megvizsgáljuk az ügyét, és megállapítjuk, hogy jogosult-e kártérítésre.
 3. Ha igen, az Ön nevében tárgyalásokat kezdünk a légitársasággal.
 4. Folyamatosan tájékoztatjuk Önt a követelésének állásáról.

A Refundio.hu segítségével nagyobb esélye van a sikerre, és megkaphatja az Önt megillető kártérítést. Hagyja ránk az aggodalmakat, és élvezze a nyugalmat, hogy mi mindent elintézünk. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik a hasonló helyzetek kezelésében, és ismerjük a leghatékonyabb lépéseket annak érdekében, hogy Ön megkapja, ami jogosan jár Önnek.

Az egyes légitársaságok áttekintése

Ellenőrizze a kártérítést ingyenesen.
Ingyenes ellenőrzés