SunExpress: Kártérítés járatkésések és járattörlések esetén

A 261/2004/EK rendelet szerinti kártérítésre való jogosultság

A 261/2004/EK uniós rendelet olyan, mintha az Ön személyes védelmezője lenne a légi utazás során felmerülő bizonytalan helyzetekben. Ha Önt olyan kellemetlenségek érik, mint a járat késése, törlése vagy túlfoglalás, ez a rendelet pénzügyi kártérítés igénylésére jogosítja fel. A legjobb az egészben, hogy a rendelet minden olyan járatra vonatkozik, amely az EU-ból indul vagy az EU-ba tart, és amelynek légitársasága az EU-ban székhellyel rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy ha Prágából Barcelonába vagy New Yorkból Prágába repül egy európai légitársasággal, akkor jogosult a rendelet szerinti védelemre. Ha pedig a járat több mint három órát késik, törlik vagy túlfoglalták, és nem tud felszállni, akár 600 euró kártérítésre is jogosult lehet. Nem rossz, ugye?

A SunExpress járatkésésért járó kártérítés - mikor és hogyan működik

Ha történetesen a SunExpress járatával repül, és járata több mint három órát késik, jogosult lehet kártérítésre. És hogy hogyan kell ezt megtenni? Egyszerű. Egyszerűen látogasson el a Refundio.hu oldalunkra, és töltse ki az űrlapot a kártérítés igényléséhez. Ezután mi gondoskodunk a további lépésekről. Ellenőrizzük, hogy jogosult-e a kártérítésre, kommunikálunk a légitársasággal, és folyamatosan tájékoztatjuk Önt a kártérítési igénye állásáról. És mi a legjobb? Ha úgy dönt, hogy igénybe veszi szolgáltatásainkat, nem kell aggódnia semmi miatt. Mi elintézzük az összes jogi ügyet, Ön pedig folytathatja a terveit.

SunExpress járattörlési kártérítés - mikor és hogyan működik

A járattörlések nagyon frusztrálóak lehetnek, és keresztülhúzhatják a terveit. De ne aggódjon, a 261/2004/EK uniós rendelet segít. Ha a SunExpress törli a járatát, akár 600 euró kártérítésre is jogosult lehet. Hogyan juthat hozzá? Csak lépjen kapcsolatba velünk a Refundio.hu oldalon. Ön kitölti a formanyomtatványt, mi pedig elintézzük a többit. Kiderítjük, hogy jogosult-e kártérítésre, és ha igen, akkor az Ön nevében tárgyalásokat kezdünk a légitársasággal. Minden lépésről tájékoztatjuk Önt, és gondoskodunk arról, hogy megkapja az Önt megillető kártérítést.

Mekkora kártérítésre jogosult az utas?

A kártérítés összege a járat hosszától függ, és 250 eurótól 600 euróig terjedhet. 1500 km alatti járatok esetében 250 euró, 1500 és 3500 km közötti járatok esetében 400 euró, 3500 km feletti járatok esetében pedig akár 600 euró is járhat. Egy példa erre egy Prágából Antalyába tartó járat, amely több mint 2000 km hosszú, így 400 euróra lenne jogosult. De ha például Prágából Bangkokba repül, ami több mint 3500 km, akkor jogosult lehet a teljes 600 €-ra. Ez rengeteg pénz, amit további utazásokra vagy bármi másra felhasználhat.

Mikor jogosult kártérítésre

Ön akkor jogosult kártérítésre, ha a járata több mint három órát késik, törlik vagy ha túlfoglalt. De vigyázzon, nem minden esetben jogosult kártérítésre. Ha a késés vagy törlés rendkívüli körülmények, például rossz időjárás, sztrájk vagy a légitársaságon kívül eső, előre nem látható események miatt következett be, nem kaphat kártérítést. Egy másik példa arra, amikor Ön nem jogosult kártérítésre, ha a légitársaság legalább 14 nappal a tervezett indulás előtt értesíti Önt a járat törléséről. Ha pedig a légitársaság olyan alternatív járatot kínál Önnek, amely az eredetileg tervezett járathoz hasonló időpontban juttatja el Önt a célállomásra, szintén nem jogosult kártérítésre.

Hogyan kaphatok kártérítést a SunExpress járatának késése vagy törlése esetén?

Megpróbálhat közvetlenül a SunExpress-től kártérítést kérni, de miért nehezítené meg feleslegesen az életét? A Refundio.hu-on egyszerű és hatékony módot kínálunk Önnek a kártérítésre. Csak töltse ki űrlapunkat, és mi gondoskodunk a többiről. Csapatunk nagy tapasztalattal rendelkezik a kártérítéssel kapcsolatos ügyekben, és pontosan tudjuk, hogyan kell eljárni a légitársaságokkal, hogy megkapja azt, ami jogosan jár Önnek. Ráadásul, ha a mi szolgáltatásainkat választja, nem kell semmilyen előzetes díjat fizetnie. Csak akkor fizet nekünk, ha sikeresen elérjük a kártérítést.

Mi a teendő, ha a légitársaság megtagadja a kártérítést?

Ha a SunExpress történetesen elutasítja a kártérítési igényét, ne veszítse el a reményt. A Refundio.hu-nél készen állunk arra, hogy segítsünk Önnek. Csak töltse ki űrlapunkat, és máris munkához látunk. Az Ön nevében tárgyalunk a légitársasággal, elkészítjük az összes szükséges dokumentumot, és a folyamat minden egyes lépéséről tájékoztatjuk Önt. Csapatunk tapasztalt a legbonyolultabb ügyek kezelésében is, és nem félünk szembeszállni a légitársaságokkal, hogy biztosítsuk Önnek a jogosan járó kártérítést. És ha kell, készek vagyunk megvédeni kártérítési igényét a bíróságon.

Ha a SunExpress járatának késését vagy törlését tapasztalta, ne habozzon, vegye igénybe szolgáltatásainkat a Refundio.hu oldalon. Azért vagyunk itt, hogy segítsünk Önnek megszerezni azt, ami megilleti. Legyen szó késett járatról, törölt járatról, vagy lekésett csatlakozó járatról, mi segítünk Önnek az út minden lépésében.

Az egyes légitársaságok áttekintése